четвер, 19 лютого 2015 р.

Герої не вмирають

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!»
Т.Г. Шевченко.
20 лютого – День героїв Небесної Сотні. Це криваво-чорний день в історії України, який болить, як роз’ятрена рана і постійно про себе нагадує. Тому 19 лютого до центральної бібліотеки завітали студенти ПТУ№14 на відео-спомин «Герої не вмирають», присвячений героям Небесної Сотні, які рік тому загинули за незалежну, соборну, європейську Батьківщину.

Бібліотекарі в доступній формі розповіли молоді про причини виникнення революції гідності:
Вже не будемо терпіти
Злочинного клану…

 


Завдяки віршам, музиці, відео, фото присутні віртуально перенеслись в дні протистояння на Майдані. Згадали поіменно героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували загиблих. Хай їхні імена назавжди залишаться у наших душах! На протязі заходу присутні перебували в постійній емоційній напрузі. 

Смерть героїв була жертовною, але ми маємо надію, що вона була не марною і народ України зрозуміє, що він – єдина нація, та об’єднається в боротьбі з ворогом.
Буде в нас незатьмарене свято,
Будем жити у власнім раю.
Тільки треба горою стояти
За Вкраїну свою.

На при кінці заходу бібліотекарі нагадали присутнім, що криваві події на Майдані перекликаються з нашим тяжким сьогоденням. Гібридна війна наносить нищівні удари по економіці України, гинуть воїни та мирні жителі. Тому бібліотеки нашого міста приймають активну участь у забезпеченні воїнів АТО: речами, продуктами харчування та духовною їжею – книжками і янголами-охоронцями, виготовленими власними руками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар