понеділок, 31 березня 2014 р.

«Мандрує книга по планеті»


 Книга займає важливе місце у житті людини. Вона відкриває перед нами великій світ, вчить мудрості, добру, любові. Тому й для кожної дитини книга повинна стати справжнім порадником і другом.
До тижня дитячої книги у дитячому читальному залі для юних читачів було підготовлено виставку «Мандрує книга по планеті».
Першій розділ виставки «Таємниці давніх цивілізацій».
Чи можна за декілька днів прожити тисячоліття? Авжеж! Достатньо прочитати серію книг «Історія людства». Вони поведуть вас у таємний світ сивої давнини, від якого нас відділяють тисячі років.
З книги Олексія Мустафіна «Справжня історія людства» ви дізнаєтеся про найдавніші держави, міста – держави шумерів, про давне хетське царство між Середземним і Чорним морем,про культуру племен майя, про те, як глиняні таблички розповідають про історію виникнення писемності.
Ці та інші книги цього розділу виставки допоможуть вам глибше зрозуміти історію, познайомитися з біографіями видатних діячів людства та культурою різних народів.
Другій розділ виставки «Фольклор – джерело мудрості народу».
В цьому розділі представлені книги з українського фольклору та фольклору інших країн. Книга «Культура України в казках та легендах» розповість про заснування міст і сіл, церков і монастирів, про походження свят і звичаїв.
Книги третього розділу виставки «У світі чарівних казок» знов дадуть змогу юним читачам зустрітися зі своїми казковими друзями. Казки подобаються всім дітям, тому що існують вони багато років, тому що в казках завжди добро перемагає зло. Виникли вони ще тоді, коли люди вірили у надприродні сили і передавалися казки з покоління в покоління.
У розділі виставки «Вернісаж довідкових відань» представлені дитячі енциклопедії, довідники та словники, які допоможуть дітям поглибити свої знання про Всесвіт, найважливіші винаходи, таємниці космосу, утворення життя на Землі.
З книгами остатнього розділу виставки «Вперед! Назустріч пригодам» юні читачі знову опиняться в країні пригод та фантастики. Тут їх очікують і фантазери В. Нестайка, і герої книги С. Оксеника «Лісом, небом, водою», цікаві муммі-тролі Т. Янсон, Нильс – який мандрує поряд з дикими гусьми і звичайно сіренький котик Пілле Безхвостий шведського письменника Естлі Кнутсона.
Безліч дивовижних зустрічей у вас попереду. Тож сміливіші перегортайте сторінки книжок.

Немає коментарів:

Дописати коментар