середу, 12 лютого 2014 р.

Історична скарбничка «Наша Шевченкіана»

      З нагоди 200-річчя з дня народження Кобзаря  11 лютого в читальному залі центральної бібліотеки пройшов літературно-мистецький захід – історична скарбничка «Наша Шевченкіана». На заході були присутні представники влади – міський голова Коваленко Володимир Іванович, керуючий справами виконкому Акуленко Василь Степанович; члени Громадської ради міста , представники ЗМІ. Директор ЦБС Людмила Петрова відкрила зібрання словами про багатогранність таланту Тараса Григоровича Шевченка та актуальність його творів у часи нашого сьогодення. Працівники бібліотеки Муренко Алла та Корінь Валентина презентували учасникам заходу виставку творів, фотографій, присвячених життєпису Кобзаря та продемонстрували відеопрезентацію про життя та художню спадщину геніального українця. Говорили про Шевченка-генія, Шевченка-художника, Шевченка-людину, торкнулися найбільш складної і делікатної сторони Тарасового життя – жінки і його кохання до них. Адже в тому кого і як кохав творець – один із ключів до розуміння його творчості , до розгадки його ідеалів.
Міський голова Володимир Іванович розповів про музей Т.Г. Шевченка в Каневі та відзначив, що Тарас Шевченко – постать світового рівня, на прикладі якої ми повинні виховувати молоде покоління, вчити наших дітей любити свою маленьку батьківщину, Україну.
Яскравим доповненням заходу були вірші Поета і музичні твори на його слова у виконанні учнів дитячої музичної школи і школи мистецтв.
 
 




Немає коментарів:

Дописати коментар