понеділок, 25 березня 2013 р.

Вода - основа життя

21 березня в Центральній бібліотеці для студентів Агротехнічного коледжу було проведено еко-подорож «Водну скарбницю збережімо для нащадків» присвячену Всесвітньому дню водних ресурсів. 2005-2014 рр. оголошено Міжнародним десятиріччям дій «Вода для життя». Бібліотекарі запропонували подорож в світ води. Присутні дізнались, що найпоширеніша на землі хімічна сполука водню з киснем – вода. Водяна оболонка Землі, – це її моря й океани, крижані шапки приполярних районів, річки, озера й підземні води. Вода – це складова частина всіх організмів, завдяки їй в нашому організмі відбуваються необхідні процеси обміну речовин. Без неї неможливе існування життя на нашій планеті. Для повного розкриття теми були продемонстровані слайди підібрані по даній темі. Бібліотекарі згадали поетів, письменників, художників, які в своїй творчості неодноразово описували красу живої води.  На еко-подорож була запрошена Козак Т.Ф. – голова НКМГЕО «МАМА-86-Нова Каховка.» Таїсія Федорівна цікаво та змістовно розповіла студентам про стан водних ресурсів в нашому місті. Молодь активно приймала участь в заході, задавали питання.
Тож пам’ятаймо – вода є неоціненним помічником людини, справжнім джерелом енергії, незмінним супутником технічного прогресу. Збережімо водну скарбницю для нащадків!

21 березня еко-круїз «Вода довкола і її так мало» пройшов і у бібліотеці №4 м. Таврійська для учнів 3-Б кл. ЗОШ №5. Бібліотекарі розповіли дітям про значення води в житті людини і всього живого, навели цікаві факти про воду. Особливу цікавість викликала розповідь про річку Дніпро, Каховське море та Північно-Кримський канал. Діти в свою чергу розповіли, що можуть садити дерева, розчищати джерела та не викидати сміття у недозволених містах, і тим самим допомогти дорослим в охороні водних ресурсів. Учні активно відповідали на питання вікторини «Вода – така знайома і загадкова». Неабияку увагу дітей привернули нові книги з яскравими ілюстраціями, що були представлені на книжковій виставці «Вода – невичерпна таємниця природи». А потім ще раз переконалися яка прекрасна наша земля, подивившись документальний фільм «Охрана окружающей среды» та екологічний мультфільм «Мальчик и Земля» (їх бібліотекарі демонстрували завдяки Інтернет-ресурсам, доступ до яких є в бібліотеці).

Немає коментарів:

Дописати коментар