понеділок, 25 березня 2013 р.

Барви рідного міста


20 березня в центральній бібліотеці клуб «У колі друзів» зібрався на вечір поезії, присвячений Всесвітньому дню поезії, який відзначається щорічно 21 березня, починаючи з 1999 року. «Господиня Поезія» силою свого слова захопила і підкорила більшість членів клубу. З задоволенням Світлана Григоренко та Олеся Левчук презентували  свої збірки віршів та Людмили Марченко, Віталія Дарибогова та Дмитра Кириченко, які вийшли з друку до 5-річчя міського клубу «Лімузин». Своїм поетичним словом дивували  друзів Альберт Боровик та Оксана Ткачук.  Світлана Куриленко декламувала вірші класиків. Автори подарували ЦБС свої збірки.
21 березня (символічно, що відбулося це у День поезії) народився молодіжний клуб при юнацькій бібліотеці Новокаховської ЦБС. Ім'я йому добирає молодь – читачі юнацької бібліотеки. Традиційно було запалено свічу та передано по колу – так відбулося знайомство з кожним членом клубу. Юнацька бібліотека наповнилася струнами гітар, авторськими поетичними творами піснями та романсами, які звучали українською, російською та французькою мовами. Молодь зібралася з метою почерпнути натхнення від нового знайомства, від добродушної бесіди і захоплення талантами. Цікаві співрозмовники  – давні читачі юнацької і нові члени клубу, говорили живо і радісно, з повагою вислуховуючи співрозмовників, а ще – активно використовували комп'ютерний центр «Бібліоміст» – знаходили слова пісень та мелодії. Нам, працівникам бібліотеки, приємно було спостерігати з якою насолодою молодь сприймає таланти своїх одноліток та залюбки демонструє свої. Раніше розроблений сценарій став керівництвом до дії, але молодь хотіла спілкуватися більше часу. Не помітили, як сплинув час – більше 3-х годин  плідної праці на користь інтелекту юнацтва. Домашнім завданням молоді стало: підбір назви літературно-музичного клубу та його Гімну.

Небайдужу творчу молодь запрошуємо до літературно-музичного клубу, що працює при юнацькій бібліотеці. До нових зустрічей!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар