понеділок, 18 лютого 2013 р.

Чарівна країна – Любов


У міській бібліотеці для дітей пройшла конкурсно-ігрова програма «Чарівна країна – Любов», учасниками якої стали учні ІV-Б(8-го) класу гімназії та учні IV(8)-А класу гімназії. Бібліотекарі розповіли дітям про історію виникнення свята, першої «валентинки», про традиції зустрічі Дня закоханих у різних країнах світу, про те, яке ж воно – справжнє кохання? А вже після цього учням запропонували взяти участь у романтичних конкурсах: «Знайомство», «Поезію творить любов», «Знайди пару» та «Запрошення». Хлопці читали дівчатам поетичні рядки Б.Пастернака, Ф.Петрарки, В.Сосюри, В.Висоцького та А.Дементьєва, знаходили свою пару, з’єднавши дві половинки розрізаного серця та намагалися без слів пояснити дівчині, куди б вони хотіли запросити її на побачення. Було дуже весело і цікаво.
Бібліотекарі підготували тематичну підбірку літератури «День усіх закоханих», біля якої й змагалися учасники конкурсів. За підсумками змагань, класний керівник Гіренко Ірина Миколаївна вручила подарунки – сяючі серця найбільш активним та романтичним, а бібліотекарі подарували яскраві сердечка-кульки дівчаткам, які святкують день народження у лютому.
В міській бібліотеці №2 для користувачів бібліотеки пройшов вечір відпочинку «Під сузірям кохання», присвячений Дню Святого Валентина. Бібліотекар Рядних І.Л. розповіла про традиції святкування Дня всіх закоханих в різних країнах. В теплій дружній атмосфері, за чашкою кави, присутні читали свої вірші та вірші відомих поетів про кохання, під гітару співали пісні. Тематична полиця «Під сузір’ям кохання» познайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці на цю тему.
Райська сільська бібліотека провела свято «День усіх закоханих» для учнів 1-4 класів. Діти дізналися про історію його виникнення, приймали участь в іграх, конкурсах, говорили один одному компліменти, дарували «валентинки», обирали Валентина і Валентину – найкращу пару свята, танцювали. А потім ласували солодощами, які підготували організатори заходу.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар