понеділок, 18 лютого 2013 р.

Світ пригод Жуля Верна


Минулого тижня в бібліотеках ЦБС пройшли заходи присвячені 185-річчю Жуль Верна.
У міській бібліотеці для дітей учні IV(8)-А класу гімназії вирушили у Літературну мандрівку за творами французького майстра наукової фантастики. На початку подорожі діти дізналися, що дитиною Жуль Верн мріяв стати моряком, а письменником став всупереч батьківській волі. «Благословення» на написання пригодницької літератури Ж.Верну дав Дюма-батько. У вир пригод діти «занурились», відповідаючи на питання вікторини «Світ пригод Жуля Верна, вправлялися у знанні морських термінів.

У бібліотеці № 3 літературний круїз «До безкрайніх просторів Ж.Верна» пройшов у вигляді конкурсу. Діти, розділившись на дві команди, на чолі зі своїми капітанами вирушили у круїз разом з героями творів французького письменника – піратами, що завітали на захід, і провели конкурс. Вони задавали питання щодо біографії і творчості письменника, зачитували невеличкі уривки з творів, а діти відгадували про кого йдеться мова. Кожна правильна відповідь оцінювалася в певну кількість балів. Бібліотекарі провели гру «Бюро знахідок», за умовами якої діти повинні вгадати з якого твору продемонстрований предмет. Після підбиття підсумків визначили переможців, і відбулася церемонія нагородження. До цього заходу бібліотекарями був підготовлений перегляд літератури присвячений 185-тиріччю письменника.
     В Обривській сільській бібліотеці відбулася літературна подорож «Клуб знаменитих капітанів» за його творчіст. Присутні дізналися цікаві факти з життя письменника, брали участь у вікторині, переглянули уривки з фільмів за мотивами його творів.

Немає коментарів:

Дописати коментар