пʼятницю, 5 червня 2020 р.

Екодіалог «Наодинці з природою»


                          «Жити щасливо і жити в злагоді 
                               з природою - одне й те саме.»
                                                               Л. А. Сенека

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day). Головна мета свята — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.
Ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Це наслідок допущення людиною помилок у стосунках з довкіллям, ігнорування нею навіть очевидних сигналів про шкідливість недалекоглядних дій. Йдеться про наближення глобальної екологічної катастрофи через інтенсивне й кількісне зниження природних умов і ресурсів, забруднення навколишнього середовища, знищення флори і фауни, забруднення атмосфери шкідливими речовинами, і, як наслідок, підвищення температури повітря на земній кулі, зміна клімату, зникнення живих організмів...


Тому, з такої прекрасної нагоди Новокаховська центральна міська бібліотека підготувала віртуальний Екодіалог «Наодинці з природою», який містить літературу бібліотечного фонду Новокаховської центральної бібліотеки про екологію та проблеми довкілля.

Тож, познайомившись з книгами даного Екодіалогу, зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
Саме від нас залежить наше майбутнє!






Немає коментарів:

Дописати коментар