четвер, 25 червня 2020 р.

"Основне джерело права"


Щороку 28 червня Україна відзначає державне свято, яке закріплене у Основному законі  – День Конституції України (стаття 161).
Як незалежна держава Україна прожила без власної Конституції з 1990 по 1996 роки. Упродовж цього часу було запропоновано 15 проектів Основного закону – від Конституційної комісії, політичних партій та науковців. Нарешті, на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року була ухвалена Конституція, яка замінила стару, радянського взірця 1978 року. Проголосували за новий закон 315 депутатів. Тоді ж в сесійній залі вперше прозвучав затверджений Конституцією державний гімн та був урочисто внесений синьо-жовтий прапор. «Батьком» Конституції України вважається нардеп Михайло Сирота, який очолював Тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання проекту.
Україна прийняла Основний закон останньою зі всіх пострадянських країн, але саме нашу Конституцію міжнародне співтовариство  визнало однією з найдемократичніших у світі, а в частині прав людини одним із найкращих зразків в світі.
Зважаючи на наближення Дня Конституції бібліотекарі Новокаховської цетральної  бібліотеки підготували:

-          -         Тематичну поличку «Основне джерело права»,



-         Інформаційний лікбез «Правова основа України»
   
  Новокаховська центральна бібліотека вітає українців з визначним державним святом – Днем Конституції України! 
    Від усієї душі зичимо вам та вашим родинам добра, міцного здоров’я, наснаги та подальших успіхів у всіх справах заради процвітання незалежної України, добробуту нашого народу. 
  Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, а принципи демократії, рівності, верховенства права, повністю втілюються в наше повсякденне життя. 
     Зі святом вас! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар