пʼятницю, 6 липня 2018 р.

Купальський хоровод

У міській бібліотеці №3 стало доброю традицією відзначати свято Івана Купала. Як тільки наближається липень, діти – читачі бібліотеки питають бібліотекарів, чи будуть вони в цьому році святкувати Купала.
Нарешті цей день настав. Вже зранку учасники клубу "Панночка", що діє при бібліотеці, принесли з собою до бібліотеки квіти,різні трави. Дівчатка прикрасили бібліотеку букетами квітів, а разом з бібліотекарем плели вінки, бо що ж це за Купала без дівочих вінків. 




Потім у читальному залі бібліотеки були веселі вікторини та загадки: про свято, про літо, про квіти. Сподобався дітям квітковий гороскоп, де кожен пізнав свою квітку.





На дворі, біля бібліотеки, водили хороводи, співали, гралися у веселі рухливі ігри.









Діти були задоволені заходом - купальським хороводом "В купальській криниці збільшилось водиці", отримали багато позитивних емоцій та гарного настрою.





Напередодні дивовижного прадавнього свята Івана Купала, 06 липня 2018 року, в Дніпрянській селищній бібліотеці на годину народознавства "Свято Івана Купала" зібралися діти, яким було цікаво дізнатися якомога більше про його історію та  традиції.




Із задоволенням діти переглянули відео «Боги словян – Кострома і Купала», «Свято Івана Купала. Розповідь Петрушки», ознайомилися з літературою, що представлена на тематичній полиці, погортали книжки, розглянули малюнки,  прочитали про свято вірші та поводили хороводи під українські народні пісні.









Час промайнув непомітно, цікаво. Діти зі здивуванням дізналися, що свято Івана Купала святкували всі народи світу (хоча й називали по-різному). З гарним настроєм діти пішли готуватися до святкового вечора і розповісти про свято в своїх родинах.

Немає коментарів:

Дописати коментар