четвер, 1 грудня 2016 р.

З країною разом. Патріотизм як світогляд

Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а центр освіти, духовності, культури та інформації.
Сьогодення ставить перед бібліотечними працівниками важливе та невідкладне завдання – виховати свідомого громадянина, патріота рідної землі.
На допомогу цьому складному процесу відбувся семінар-тренінг для бібліотекарів ЦБС «З країною разом. Патріотизм як світогляд». Були розглянуті питання організації роботи бібліотек в рамках «Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 рр.». 




У форматі відкритого мікрофону колеги ділилися досвідом підвищення ефективності національно-патріотичного виховання користувачів в бібліотеках, а саме, відзначення визначних національних свят, розкриття сучасних подій, що тривають в країні, краєзнавча робота. Кожна бібліотека отримала підготовлені та роздруковані методико-бібліографічним відділом методичні поради "Роль бібліотек в системі національно-патріотичного виховання в умовах сьогодення". На часі стало ознайомлення з інформаційними ресурсами бібліотек на допомогу розвитку ідей національної єдності та патріотизму в умовах військової загрози, які можна використати у подальшій роботі, виховуючи юних патріотів України.

Немає коментарів:

Дописати коментар