четвер, 8 жовтня 2015 р.

Священнодійство пензля

В читальному залі для 5-9 класів міської бібліотеки для дітей 7 жовтня відбувся  захід  «Священнодійство пензля», присвячений Дню художника.
Художник - це професія, але насамперед це покликання.
Бібліотекарі читального залу оформили книжкову виставку «Мистецтво дивне, неповторне…», підготували цікаву розповідь про життєвий і творчий шлях художників: Сєрова В.А., Венеціанова О.Г., Саврасова О.К., Лєвітана І.І.. Супроводжувала розповідь електронна презентація з переглядом найвідоміших картин. 
Також  діти познайомились з творчістю  Мікеланджело Буонарроті - великого італійського скульптора, живописця, архітектора і поета епохи Відродження. З цікавістю слухали юні гості  про важке життя української  народної художниці Катерини Білокур, яка пройшла шлях від простої селянської дівчини до визнаної народної художниці України. Картини К.Білокур демонструвались навіть в Парижі, її творчістю захоплювались П.Пікассо і С.Далі.
У залі панував дух захопленості та зацікавленості, адже недарма кажуть, що «Краса врятує світ». Маємо надію, що заронили в юні душі  іскорки прекрасного, які дарує нам це мистецтво «дивне і неповторне…»








Немає коментарів:

Дописати коментар