понеділок, 16 лютого 2015 р.

Живи, вкраїнське слово, процвітай!

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови.

     Учні 8-го класу НКТЕЛ завітали до читального залу центральної бібліотеки на мейнстрім «Живи, вкраїнське слово, процвітай!» присвячений її величності – рідній Українській мові.

     Бібліотекарі ознайомили дітей з історією походження нашої мови, продемонстрували документальний фільм-хроніку про заборону української мови за останніх 400 років. Учні Дар’я Кошкіна, Влада Совотіна, Тетяна Матвієнко читали поезії присвячені багатству рідної мови. Гості залюбки відповідали на мовну вікторину.

   Звучали гарні українські пісні «Мови чарівний голос», «Живи українська мова» та інші. 

  Бібліотекарі Наталя Суша та  Алла Муренко продемонстрували декілька сценок з життя сучасників про мовну культуру, читали українські байки та наголосили на тому, що потрібно берегти неоцінений дар, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами, не забувати, щиро любити українську мову.

         Мова — це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. От і зібралися справжні українці, шанувальники рідного слова, знавці бездонної скарбниці нашого фольклору  – жителі робітничого селища на літературний вечір «До рідного слова торкаюсь душею», який відбувся в пункті видачі бібліотеки № 2. 

    На свято був запрошений член спілки херсонських краєзнавців Неділько А.Г., який розповів про українську культуру слова.

     Тож плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків. Шануймо ж мову наших предків, мову Шевченка і Франка.


Немає коментарів:

Дописати коментар