четвер, 22 січня 2015 р.

Наодинці з усіма

21 січня в центральній бібліотеці відбулася чергова зустріч бібліотекарів міських та шкільних бібліотек і користувачів бібліотеки з херсонським письменником Леонідом Володимировичем Марченко. Він розповів про літературний процес, що відбувається на Херсонщині та про Херсонську спілку письменників, яка налічує 20 чоловік. Серед них відомі поціновувачам літератури у нашому місті та за його межами:  В. Загороднюк,  В. Кулик, П. Питалєв, О.Гунько, В. Шаройко, В. Мелещенко, А. Португальський  тощо. 


Письменницький діапазон Леоніда Марченко не обмежений одним жанром: він є автором книг сатири та гумору, художніх прозових і поетичних, публіцистичних, із патріотичною тематикою. Пише як для дорослих, так і для дітей. Леонід Володимирович  розповів про свої нові книги які вийшли друком останнім часом,  зупинившись на збірці сатири та гумору «Як ми живемо». Головний герой якої, Макар Степовик, жартівник та дотепник – накопичує життєві негаразди і пропонує їх читачам у формі життєвих анекдотів, що допомагають зберігати почуття гумору у наш нелегкий час і сприймати життя з погляду загальнолюдських цінностей.  Для дітей вийшла друком повість «Мишка на Севере», про пригоди хлопчика Мишка  на Півночі та друге доповнене видання книги оповідань «Маркиза на даче», де головною героїнею є кошка Маркиза (за цю книгк автор був нагороджений Дипломом на 1-му Міжнародному конкурсі дитячої та юнацької художньої літератури ім. О.М.Толстого у 2006 році – в номінації «Краща книга для дошкільнят» . 



На протязі зустрічі слухачі мали змогу поцінувати і поетичне слово автора. А завершилася зустріч віршами Леоніда Володимировича у авторському виконанні із попередніх і нових книжок. 

Свої нові книги: «Корабельная сторона» (пісні херсонських композиторів на слова Л.Марченк) та біобіліографічний довідник «Лауреаты и дипломанты литературной премии шимени Бориса Лавренёва 2010 – 2014 гг.» (видання містить творчі біографії та бібліографію лауреатів та дипломантів)  письменник подарував бібліотеці. По закінченні зустрічі відбулася автограф-сесія та фото на згадку.




Немає коментарів:

Дописати коментар