понеділок, 31 березня 2014 р.

Херсонщина від краю до краю



20 березня на пункті видачі бібліотеки № 2, що знаходиться на Робітничому селищі пройшла краєзнавча година «Херсонщина від краю до краю» присвячена 70-річчю визволення Херсонщини від німецько-фашистських загарбників. На заході були присутні учні 5-А класу ЗОШ № 3.
Бібліотекарі  зробили огляд літератури про  подвиги героїв Херсонщини та представили книжкову виставку «Херсонщина від краю до краю». Із захопленням діти  слухали про відважних патріотів Херсонщини. Діти з пошаною віднеслися до тих людей, які зберегли мир і спокій нашого краю.

За документами Державного архіву області досліджено, що звільнення території нинішньої Херсонської області розпочате у жовтні 1943 року, закінчилось у лютому-квітні 1944 року.

Вже 70 років нові покоління херсонців живуть під мирним небом, знаючи про війну лише з уроків історії та розповідей захисників Вітчизни, її визволителів. Ми повинні кожен день дякувати  нашим ветеранам, за те, що в суворих випробуваннях та стражданнях війни здобули нам мир і свободу, визволення від страшного ворога.
Користувачі міської бібліотеки №2 мають можливість переглянути виставку «Визволителі землі  Херсонської», яка відкрилась на абонементі, до цієї дати.
І живуть у пам'яті народу
Вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар