середу, 18 грудня 2013 р.

«Бібліотечний кіносалон»

12 грудня 2013 року в рамках соціального проекту «Бібліотечний кіносалон» відбулися кіносеанси в двох бібліотеках Новокаховської ЦБС.
 «Бібліотечний кіносалон» – це спільний проект Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара та комунального підприємства Херсонської обласної ради «Кіновідеопрокат», метою якого є залучення до читання засобами кіно, відродження колективних переглядів фільмів з наступним обговоренням.
Перший кіносеанс відбувся в приміщенні Дніпрянської селищної бібліотеки.

 
 37 старшокласників переглянули кінострічку «Сволочи». Фільм дивилися, затамувавши подих. Діти були вражені долею своїх ровесників. Після закінчення фільму учні подякували організаторам кінопоказу та запросили приїхати ще. Потім поділилися своїми враженнями. Самі активні залишили відгуки.
 Потім «Бібліокіносалон» завітав до Центральної міської бібліотеки, де на фільм «Поема про море» зібралися понад 50 чоловік: члени клубу «В колі друзів», активні користувачі бібліотеки та бібліотекарі з інших відомств. Бібліотекар читального залу Новосьолова С.М. до демонстрації кінострічки організувала книжкову виставку  «Довженкові обрії».
 
 
 Перед початком демонстрації кінофільму Л.М. Петрова розповіла про проведення в області обласної акції «Бібліотечний кіносалон» та побажала приємного перегляду. І ось почався фільм. Всі дивилися з цікавістю, адже там показували як будувалося наше місто Нова Каховка.
 Після перегляду фільму було бурхливе обговорення. Присутній Руденко Євгеній Іванович поринув у спогади. Він працював водієм на будівництві Каховської ГЕС і особисто бачив як знімалися деякі кадри фільму та режисера фільму Юлію Солнцеву. Багато цікавого про звязки Олександра Довженко з нашим містом розповіла бібліотекар виконкому Сергієва Наталія Олександрівна. Кореспондент Пустова Тетяна підкреслила, що саме такі фільми потрібно показувати підростаючому поколінню, адже вони навчають любити рідну землю, любити працю та простих людей.
 
 
 Всі присутні зробили висновок, що колективний перегляд фільму – це значно цікавіше ніж дивитися дома одному і висловили бажання ще зібратися на такий кінопоказ.
 Ми щиро дякуємо Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара та КП «Кіновідеопрокат» за такий чудовий проект, який безумовно підвищує імідж бібліотек. 

Немає коментарів:

Дописати коментар