понеділок, 13 травня 2013 р.

День Перемоги!


Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближали, як могли люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа. Серед них були і діти. Хлопчаки та дівчатка, маленькі герої Великої Вітчизняної війни. Саме про цих героїв розповіли 8 травня бібліотекарі читального залу для дошкільників та учнів 1-4 класів.
Побували на уроці мужності, який так і називався: «Юні герої» учні 2-В класу школи-гімназії №9. Діти затамувавши подих слухали про вчинки своїх ровесників: підпільників, партизанів, розвідників. Вони в перший раз почули і на все життя запам’ятали призвіща юних Героїв України. Серед них: Шура Кобер і Вітя Хоменко, Надя Богданова, Валя Котик, Костя Кравчук, Тамара Воскобойнікова, Володя Казначєєв, Адель Литвиненко та багато інших. Маленькі гімназисти зрозуміли,що значить любити свою Батьківщину до останнього подиху свого життя. А у кінці зустрічі діти отримали Георгіївські стрічки і з гордістю прикололи собі на груддя, як символ Перемоги, пам’яті та любові до України.
8 травня в міській бібліотеці №2 пройшов урок-мужності «У війни не жіноче обличчя» присвячений 68-річниці Перемоги у Великії Вітчизняній війні для учнів 10-11 класу ЗОШ №8. Бібліотекар розповіла про початок і кінець війни, про тяжкі воєнні і після воєнні часи. Також учні прослухали дуже цікаву розповідь ветерана Великої Вітчизняної війни Пахно Г.М. Ми пам’ятаємо про тих, хто йшов на зустріч смерті, в боях в ім’я спасіння Вітчизни, про тих, хто своєю героїчною працею в тилу прискорював Перемогу, про тих, хто підіймав країну із руїн. Учні щиро привітали ветерана з Перемогою, подарували квіти і сказали слова вдячності за мир у нашій країні.



Немає коментарів:

Дописати коментар