вівторок, 21 червня 2011 р.

Виставковий калейдоскоп

   
«АЗИ ДРАКОНОЗНАВСТВА»
 
     З 20 червня в читальному залі для учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей  відкрилась виставка-фентезі «Ази драконознавства». Тут Ви довідаєтесь про історію драконів та казкових Зміїв-Гориничів, зможете пересвідчитися, що в казках дракон — це уособлення зла, а в міфології та епосах різних країн дракон наділений мудрістю та безсмертям. Прочитаєте про Дракона з трьома нулями, про які розповість вам  2000-й рік. А ще виставка  розкриє вам секрети геральдики, яка не обійшла своєю увагою це містичне створіння і - на останок, Ви переконаєтесь, що  дракони-таки існують і нині! Фантастичні та кровожерливі  герої голівудських страшилок -  мешканці острова Комодо реальні! Хоч, звичайно ж, не такі страховиська, як у кіно, хоч і мають кількаметрову довжину. Варани острова Комодо постануть перед вами зі сторінок наших книжок та журналів.
      Приходьте до нас, щоб дізнатися більше, бо рік Дракона вже в 2012 році ступить на ваш поріг!

«ГІМН СОНЦЮ!»
 
В читальному залі молодшого відділу міської бібліотеки для дітей організована книжкова виставка-настрій "Гімн Сонцю!" для спостережливих  і допитливих дітей, яким завжди хочеться усе побачити , пізнати і зрозуміти. Виставка складається з трьох розділів:
1розділ – «Зірка на ім’я Сонце»;
2 розділ – «Сонце, сонечко та соняшники»;
3 розділ -  «Хай завжди буде Сонце».
Книги першого розділу книжкової виставки запрошують маленького читача в далеку подорож до головної зірки, що називається Сонцем. Цікаво буде дітям дізнатися – на що схожа поверхня Сонця? Звідки Сонце бере енергію? Яка його будова? Чи завжди світитиме Сонце?
         На двох інших поличках розташовані книги, які запрошують у чудову, казкову країну, де панує Сонце. У всіх народних казках люди оспівували Сонце , присвячували йому чудові поезії, пісні. Також буде дуже цікаво дізнатися дітям про народні дитячі пісеньки про Сонечко, дитячі скоромовки, лічилки, ігри, заклички.
Приходьте до бібліотеки! Читайте і пізнавайте навколишній світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар