пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Гра СЛОВАМИ

Слухали реп, підспівували іноземцям, «гралися» словами… Таким видався пізнавально-мовознавчий екскурс до Дня рідної мови у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів міської бібліотеки для дітей.
Рахувати мови світу не стали, повірили інтернет виданням, що їх близько 7000. Та й ніколи було;) Є своя – рідна! Українською навіть гратися прикольніше!
Третьокласники із задоволенням «пробігли» мовний марафон, прокачали свій  IQ і від душі повеселилися.
«Я – знаю українську мову»  - звучить круто!!!










До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася і міська бібліотека №2. До неї завітали учні 6-А класу ЗОШ №10 на мовознавчу вікторину «Ну що б, здавалося, слова…». Готуючись до цієї зустрічі, бібліотекарі підготували не лише інформацію про історію свята, про значення рідного слова для кожної людини, але й різноманітні конкурси та вікторини.



Не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру, адже вона несе в собі практичну зацікавленість, дає зримий результат і спонукає до творчості. А творчості сьогодні не бракувало! Діти і пісні малювали, і слова розфарбовували, і «приховані слова» шукали, а ще вирішували хитромудрі завдання математичної граматики та сміялися над запитаннями-жартами. Ось така виявилась всеосяжна рідна мова!






Якщо гратися буквами, то можна отримати неабияке задоволення, веселий настрій і глибокі знання.



Немає коментарів:

Дописати коментар