вівторок, 18 лютого 2020 р.

"КНИГОМАНІЯ - 2020" у міській бібліотеці для дітей


І знову дитяча бібліотека збирає тих, хто любить читати. Звісно, сюди приходять ті, хто любить читати завжди, але 17 лютого були особливі серед читачів – учасники Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2020». Учні шостих та сьомих класів ЗОШ № 4, НВК № 2 та Новокаховської гімназії,  Всього 17 дітей, серед яких: шестикласників було 13 чоловік, а семикласників – 4. До усіх присутніх звернулася завідуюча міської бібліотеки для дітей Валентина Іванівна Карпенко, яка привітала учасників конкурсу та побажала усім успіху.


А далі усі присутні: і діти, і бібліотекарі, і компетентне журі у складі Карпенко В.І., Баюк Г.Ф. – вчителя зарубіжної літератури ЗОШ № 4 та Гайдай С.В. – провідного бібліотекаря МБ для дітей слухали про коней та котів, про подорожі до центру Землі, про веселих бешкетників, про життя в інтернаті та дитячу дружбу, про «крадійку книжок», про добро і зло… Кожна дитина принесла на конкурс свій «Читацький щоденник», в якому були записані відгуки на чотири прочитаних книжки – сучасної зарубіжної та української літератури.



Тішить те, що діти вільно володіють українською мовою, вміють робити власні висновки та висловлювати власні судження про прочитане та навіть зображують їх у яскравих малюнках.




Але ж конкурс чекає на переможців.  Серед семикласників визначити переможця було простіше, ніж серед шестикласників. Тож, трьом претенденткам та це звання було запропоновано пройти ще одне, додаткове випробування. Дівчатка називали автора книжок, які читали, роблячи крок вперед. Переможець виявився досить швидко.


Тож, за результатами «Читацьких щоденників» та додаткового конкурсу маємо двох «Суперчитачів бібліотеки».
Ними стали: Будкевич Дар’я – учениця 7-А класу та Косован Варвара – учениця 6-А класу. Обидві дівчинки  навчаються у гімназії.



Кожен із учасників отримав «Сертифікат учасника» та солодкий приз.


Міська бібліотека для дітей вітає своїх читачів-учасників, кожного, хто долучився до читання та бажає успіху переможцям у II  етапі конкурсу, який відбудеться вже зовсім скоро, у березні місяці. Їх чекає ще читання чотирьох нових книжок, які потрібно буде представити на суд журі. Побажаємо усім успіху та насолоди від читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар