четвер, 7 листопада 2019 р.

У царстві фауни

Юні мешканці села Піщаного цікаво і змістовно провели час Адже це  відбувалося в конкурсах і завданнях та ще й у формі змагання, а це весело і класно.


Ставши учасниками бібліотечної гри «У царстві фауни», ще раз, віртуально, перегорнули сторінки Червоної книги Херсонської області (тварини), складали у формі віршів правила поводження і догляду за домашніми тваринами.


У конкурсі «Екологічна ромашка», обираючи навмання завдання, команди за одну хвилину називали якомога більше тварин Індії або плазунів Австралії, або жителів степів та прерій.



У вікторині «Хто Я?» вгадували тварин за характеристиками, звертаючись по допомогу до літератури, представленої на тематичній полиці «У царстві фауни». А ще складали прислів’я, де згадуються тварини.


Бібліотекар розповіла учасникам про найвідоміших письменників-анімалістів та їхні твори (Г. Троєпольського «Білий Бім Чорне Вухо», Е. Сетон-Томпсона «Тварини-герої», «Маленькі дикуни», «Лобо», Д.Лондона «Біле Ікло», твори М. Пришвіна, Р. Кіплінга), наголошуючи на тому, що їх твори є не тільки зразками гуманізму, любові до навколишнього світу та «молодших наших братів», а ще й своєрідною енциклопедією фауни.

Немає коментарів:

Дописати коментар