середу, 24 липня 2019 р.

Лякація… або Як подружитися з монстром і привидом? (Мультитек@ в дитячій бібліотеці)

Якщо ви ще не знайомі з Груффалло, не знаєте, як приборкати власного Монстрика та не маєте жодного уявлення хто такі Гарнюня Гапуня, Балухатий Блюм і Зелепонь Квартальна - цей вівторок саме для вас!!!

Бо як загальновідомо:
І дорослий і малюк –
кожен має власний глюк.
Мабуть, я їх маю теж,
а які – не розбереш…
Що ж робити? Навіть діти
знають – спосіб є простий:
геть усіх нас треба вміти
пе-ре-за-ван-та-жи-ти!
(Іван Андрусяк)

Всі діти люблять монстрів, привидів і інші «страшилки». Це факт! Всі діти мають якісь страхи. Це теж факт! Тому у  міській бібліотеці для дітей добрі, цікаві, смішні і пізнавальні історії і  мультфільми про  різну кумедну нечисть… І про те, як навчитися усміхатися своїм страхам!


Книжок зі «страшними» героями у дитячій літературі багато, але читали найвеселішого українського письменника Сашка Дерманського. «День народження привида» — це збірка казок із головними героями-привидами.
Мультфільмів про привидів і монстрів теж катма, але свій вибір діти зупинили на «Ніскілечки не страшно» та «Кентервільський привид» за мотивами твору Оскара Уайльда студії «Союзмультфільм»; «Монстри скрізь» з циклу мультфільмів «Жила-була Царівна» і, звичайно ж, про маленьку мишку і грізного лісового монстра — «Ґруффало».


Впевневшись, що гострі зуби та пазурі не такі вже й страшні, як здавалося спочатку., поговорили й про власних «монстрів».
Дорхендер в вигляді монстра своїми руками – саме те, що потрібно, коли настрій як у  Ведмедика.
Тож, шановні батьки, якщо на дверях кімнати, шафи чи халабудки побачите знак, - краще перечекайте, поки Монстрик нагостюється у Вашої дитини.










А додатковим подарунком для маленьких читачів стали цікаві завдання та конкурси, як от «Розфарбуй привида»,  "Чортова павутина", «Який ти монстрик?» та інші.
Отож, Якщо вам доведеться  колись  зустрітися з кимось химерним, розбишацьким чи страшненьким, нехай ця зустріч буде неодмінно веселою, як  у міській бібліотеці для дітей !


Немає коментарів:

Дописати коментар