вівторок, 2 липня 2019 р.

ЄС на книжковій полиці

Україна – це європейська країна. Наш незворотній курс до Європейського Союзу закріплено у Конституції України. Наша держава має безвізовий режим із великою кількістю країн, які відкриті для пізнання. В червні місяці книжковий фонд дитячої бібліотеки поповнився новою літературою, яка надійшла у подарунок від київської організації «Молодіжна Альтернатива». І вже з кінця червня у читальній залі старшого відділу діє відкритий тематичний куточок «ЄС на книжковій полиці».



01 липня для активних читачів відбулася бесіда-інформація «Відкрий для себе Європу». Насправді, Європа – один із семи континентів світу, який ми усі ще маємо для себе відкрити. Hозпочали знайомство із Паспорту Європейського Союзу. Знайомилися з країнами-сусідами, не забуваючи трохи повеселитися та поповнити свою «Скарбничку пізнання». От, наприклад, однією із візитівок Бельгії є скульптура «Хлопчика-дзюркунчика», Папа Іван Павло II  був народжений у Польщі, а Палац Парламенту у Румунії є найбільшою адміністративною спорудою у світі (після Пентагону). Його площа становить 330 тис. кВ.м. Багато цікавого у невеличкій книжечці!



Знайомились і з картою Євросоюзу та прапорами країн-сусідів, не забуваючи й про грошові одиниці (а от як прийде час поїхати!)
У рік Кабана доречною стала й незвичайна книжка про пригоди соціально-активного, балакучого та хитрого кабанчика на ім’я Тремоло, який не просто у хліву проживав, а ще й подорожував до Європейської Комісії у Брюсселі, щоб поліпшити життя своїх друзів. А у подорожі по «Європі-грі» учасників супроводжував єврохлопчик. У його грі багато численних завдань, які потрібно вирішити. Зробити це можна тільки будучи уважним та допитливим читачем. Дівчатка впізнали «найсвітлішу голову» Великобританії, твори якої їм належить уважно вивчити, щоб захотіти побачити і Англію, і Італію.  Мається на увазі Вільям Шекспір. А поряд іще скільки тих світлих голів! Горді, що багато знаємо про рідну Україну, бо ж тут і «Україна запрошує!»


Європейський куточок відкритий для пізнання. Міська бібліотека для дітей чекає усіх розумних та небайдужих! Літо – пора подорожей, тож подорожуймо разом!


Немає коментарів:

Дописати коментар