понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Святкуємо Всеукраїнський день бібліотек!

Центральна міська бібліотека запросила студентів агроколеджу до бібліогалереї "Модне читання"







Колектив міської бібліотеки для дітей привітав себе і своїх читачів зі святом!


Читачі люблять свою бібліотеку!


 Бібліотекарі люблять своїх читачів!



В міській бібліотеці №2 для учнів 4-В класу ЗОШ №10 пройшов бібліотечний урок «Книжковими сходинками».



Діти дізналися про історію виникнення книги, про довгий і нелегкий шлях, який вона пройшла перш ніж стати такою, якою ми звикли її бачити сьогодні. Якою ж була перша книга? Чи було її надруковано, чи написано від руки, з чого її було зроблено?


За допомогою відеоматеріалу діти побували в країнах, які безпосередньо пов'язані з історією створення книги: Індія, Південна Америка (держава древніх інків), Месопотамія, Греція (давньогрецька держава Пергам), Єгипет, Китай, Стародавня Русь, Німеччина. Цікавими були роздуми хлопців і дівчат з приводу того, якою буде книга майбутнього? Чи є майбутнє у друкованої книги?  Підсумком зустрічі була вікторина, яка закріпила знання дітей про книгу старовинну, сучасну, мудру, пізнавальну, охайну, велику, веселу і завжди цікаву.


Напередодні свята, 28 вересня в Таврійській міській бібліотеці було гамірно і весело. Сюди завітали учні 1-х класів ЗОШ№5.


 Їх тут чекало багато сюрпризів: працівники бібліотеки провели з ними гру-вікторину "Книга - наш найкращий друг"- діти складали вірші, співали пісні, відгадували загадки про книгу, читання  та казкових героїв, адже перші їхні книжки - це казки. І до них в гості прийшла казочка, казкові герої ожили в умілих руках дітей-акторів з лялькового театру "Барвінок", що діє при бібліотеці.




Юні артисти не тільки показали дітям три пєски, а ще й влаштували майстер-клас для малечі – і ляльки побували в маленьких ручках. 


А ще дітям дуже сподобались нові яскраві книжки і вони пообіцяли взяти за руку маму і тата і привести в бібліотеку, щоб дома разом почитати захоплюючі казкові історії. Адже читати - це круто!!!

Юні користувачі Новолагерської сільської бібліотеки здійснили бібліомандри в країну «Журналію».


Спочатку провідний бібліотекар Балюк  Л.Ю. розповіла дітям про мешканців країни «Журналії» та провела вікторину, а потім маленькі читачі мандрували сторінками журналів «Котя - малюк» та «Барвінок», а старші – сторінками «Чумацького шляху» та «Однокласник».





На заході всі також згадали про День міста, який співпав з заходом. Діти читали вірші, присвячені рідному місту, деякі вірші лунали навіть англійською мовою.


В фіналі всі разом біля виставки «Смачне читання» смакували смачним тортом.



Бібліотечні посиденьки "Бібліотека - аптека для душі"пройшли у Корсунській сільській бібліотеці.
Бібліотекар розповіла про велике диво - скарбницю книг, про книги, які відкривають серця до життя, наче сонце квітку у гаю.



Завідуюча клубом привітала присутніх зі святом та розповіла веселі історії з життя бібліотек.
Бібліотекар запросила присутніх на огляд новинок літератури "Нова книга призначає зустріч". Розповіді бібліотекаря та завідуючої клубом переплітаються піснями у виконанні ансамблю "Корсунчаночка".

Немає коментарів:

Дописати коментар