четвер, 14 грудня 2017 р.

Я вірю в янголів.

«Янголи не сплять, коли ти спиш, вони літають 
Долю бережуть, та твої сни охороняють».
Андрій Гагін «Янголи». 

14 грудня напередодні новорічних свят до Центральної міської бібліотеки завітали п’ятикласники ЗОШ №4 на майстер-клас радості «Прилетіли янголи до нас на ялинку».
Метою заходу було не тільки навчити дітей робити паперових янголів, а й духовно їх збагатити. Головне – творити добро на позитивній нотці.
У теплій затишній обстановці бібліотекар Сембратович Свтілана розповіла присутнім про 19 грудня - день Святого Миколая. Це найбажаніший день у році для дітлахів. Діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик.
Бібліотекар нагадала дітям про одне з найважливіших християнських свят, яке святкується 7 січня – це Різдво Христове. Яке встановлене на згадку народження Ісуса Христа. В цей день в невеликому містечку Віфлеємі сталася небувала подія — народився Син Божий. Він народився за містом, в печері і був покладений у ясла, куди кладуть корм для тварин. Першими гостями божественного немовляти були не царі і вельможі, а прості пастухи, яким Ангел сповістив про Різдво Христове: «Я благовіщу вам радість велику, яка буде всім людям: бо нині народився у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь! І ось вам знак: ви знайдете дитину сповиту, лежачу в яслах» (Лук 2,10-12).
Хто ж вони – янголи-охоронці, звідки приходять і як проявляють себе в нашому житті? Відомий письменник Пауло Коельйо сказав: «Наші янголи-охоронці постійно знаходяться поряд з нами, і нерідко вони користуються чиїмись вустами, щоб повідомляти нам важливі речі».
У перекладі з грецької слово «янгол» означає «вісник». Я́нгол (а́нгел, а́нгол) — в християнській, мусульманській і юдейській релігіях: надприродна істота, посередник між Богом і людьми, виконує волю Бога. Практично в усіх світових релігіях присутня постать Ангела-Охоронця, який застерігає людину від небезпеки, вказує їй правильний шлях, оберігає її. Вони, безперечно, – найвище втілення доброти, лагідності й досконалості.
Щоб настроїти діточок на творчий процес їм запропонували переглянути слайд-презентацію «Янголи». Коли ж вони поринули в творчий процес, шкільний бібліотекар Верішко Наталія переповіла їм романтичну новелу-етюд Лідії Підвисоцької «Яке ім’я має Ангел?» Ця історія аж надто фантазійна і наївна, але говорить правду. Кожна дитина, яка приходить у наш світ, повинна мати свого Ангела-охоронця.

Ангел – це символ сімейного свята – Різдва. Паперові янголи, зроблені дитячими рученятами, це не просто ялинкові прикраси, а віра в вищі сили, які нас оберігають.
Поздоровили маленьких майстрів із наближаючимся днем Святого Миколая та Різдвом Христовим. Побажали їм успіхів у навчанні та здоров’я. Щоб Янголи-Охоронці і в скруті і в радості завжди були поруч із ними.

Коли вам потрібна допомога, звертайтесь до своїх Ангелів-Охоронців із такими словами молитви: Ангеле Божий, Хранителю мій, Богом даний мені! Щиро благаю Тебе: просвіти мене сьогодні, вбережи від усякого зла, заохочуй до добрих учинків і веди спасенною дорогою. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар