середу, 20 січня 2016 р.

Союз поріднених сердець



Історичний хроноскоп

    День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
    Саме цій знаменній події і був присвячений історичний хроноскоп «Союз поріднених сердець», який був проведений 20 січня для користувачів читального залу Новокаховської центральної бібліотеки.
     На заході бібліотекарі акцентували увагу на історичних фактах, що передували злуці, розповіли про урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР та показали відео-сюжет «До Дня Соборності України». Учасники заходу також ознайомилися з тематичною полицею «Соборна єдність України», яка висвітлювала цю історичну подію.
    Історичний хроноскоп  викликав у присутніх почуття радості і гордості за свій народ, який вперше зробив серйозний крок до об'єднання більшості етнічних українських земель в єдину державу.



Немає коментарів:

Дописати коментар