понеділок, 23 березня 2015 р.

Найкращі читачі Нової Каховки у "Великій книзі читацьких рекордів Херсонщини"

     19 березня найкращі читачі  Новї Каховки переможці  ІІ етапу обласного конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини»: Нагачевська Аліна, найкраща читачка міської бібліотеки № 2, учениця 6 кл. ЗОШ № 10; Мартовська Олександра, найкраща читачка Дніпрянської селищної бібліотеки, учениця 7 класу Дніпрянської ЗОШ; Манагарова Лілія, найкраща читачка міської бібліотеки № 3, учениця 8-Б кл. ЗОШ № 6 зібралися  у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей, разом з учнями 6-7-8 класів районів області для участі у фіналі обласного конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини».
    На оцінку журі були подані дитячі твори – ессе. В них учасники писали про книги, які були в їхньому житті, про їх власний шлях читання та про бібліотекарів, які відкрили їм надзвичайний книжковий світ.
Також усі учасники, розділившись на аудиторії за класами, пройшли тести. У них діти повинні були дати відповідь на питання, що пов'язані з класичною та сучасною літературою. 
Тестові завдання наші кращі "книгомани" виконували у різних залах бібліотек шестикласники - у відділі естетичного виховання; учні 8 класу - у читальній залі 5-9 класів. До речі, напутнє слово семикласники почули від Анатолія Петровича Марущака - добре відомого всім херсонцям тележурналіста, письменника, директора ТВО "Скіфія" і також постійного члена журі конкурсу "Найкращий читач України". Місцем роботи семикласників стало фойє третього поверху. Шибаєв Микола Ілліч, головний спеціаліст управління освіти і науки, та Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, представляли журі та оголошували старт змагань у цій віковій групі конкурсантів. 

Завершивши тестування, кращі читачі Херсонщини вирушили у "БібліоЗанурення" - тож мали нагоду не тільки ознайомитись із головною дитячою книгозбірнею області, а ще й перевірити свої навички інформаційного пошуку.
   Новокаховська  бібліотека для дітей отримала подяку  начальника управління культури  Херсонської облдержадміністрації  за успішну організацію і проведення районного етапу конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини», залучення широкого кола школярів до читання сучасної української книги та творчого осмислення прочитаного, за активну позицію щодо підтримки дитячого читання та  сертифікат на право придбання книг в мережі магазинів «Учбова книга» на суму 1000грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар