пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Читаймо разом

24 квітня в рамках Тижня молодіжної книги який пройшов під девізом «Читаймо разом»
До центральної бібліотеки завітали учні одинадцятого класу ЗОШ №4 на літературну дегустацію книги В. Шекспіра «Сонети» присвячену 450-річчю від дня народження англійського драматурга, поета та актора. Захід був покликаний не тільки дослідити життя і творчість майстра, а й  популяризувати книги видані українською мовою. Бібліотекарі презентували книжку В. Шекспіра «Сонети» (2008 р.) – це перше англо-слов’янське видання, яке вміщує в собі 154 сонета. В свою чергу, перекладач, наш співвітчизник, Пилипенко Г.П. – перший, хто переклав повний цикл сонетів українською та російською мовами в єдиному форматі. Завдяки відеотехніці присутні на протязі заходу переглянули біографічний документальний фільм про Шекспіра, кадри із нового кінофільму «Анонім» (2011 р.) та прослухали 90-й сонет у виконанні Пугачової А.Б. (х/ф «Жінка, яка співає). Молодь, в свою чергу, прийняла активну участь у проведенні заходу – декламували сонети – Поліна Мельникова та Олена Осипенко.
Поетичний зорепад «Лише для тебе, рідний край відбувся в міській юнацькій бібліотеці. Саме сюди прийшли на зустріч з місцевими поетами старшокласники Новокаховської гімназії. Молоді була запропонована книжкова полиця під назвою «Щоб у серці жило почуття Батьківщини». Тут розміщено збірки поезій авторів – новокаховчан різних років видань. Працівники юнацької розповіли про поетичну Нову Каховк багату талантами. Саме у нас зростали знамениті тепер на всю країну поети,: Анатолій Бахута, Вікторія Смолій, Галина Гребенюк,Віктор Кокоулін. Віршовані твори цих поетів справляють враження чистого лісового джерела в спекотний день. Нинішні творці і читачі юнацької бібліотеки, які прийшли на зустріч з молоддю прагнули напоїти нас поезією. Світлана Григоренко, Дмитро Кириченко - члени літературно-музичного клубу «Лімузин». Марія Єщенко та гітарист Денис Бондар - члени молодіжного літературно-музичного клубу «Натхнення», який працює при юнацькій бібліотеці. Звучала поезія в авторському виконанні, про найдорожчу на землі людину – матір, про світлий образ рідного краю. Юнацтво збагатилося почуттями дивовижних вражень, відчуваючи соковиті барви рідної природи в поезії. Всі присутні в залі торкнулися струнами свого серця до високих поезій наших земляків. То ж нехай у наших серцях завжди буде таємничий


З метою популяризації читання в молодіжному середовищі, бібліотекарі міської бібліотеки №2 прийняли участь у флешмобі «Я читаю скрізь!». А читацький марафон, приурочений до 205–річчя з дня народження М.В.Гоголя додав позитивних емоцій не тільки учасникам, а й всім хто опинився поруч. Молоді люди читали уривок з «Сорочинського ярмарку».



Цього ж дня Дніпрянська селищна  бібліотека перетвориласна літературний куточок «Там,де живе книга»Читачі 10-11 класів з радістю ділились своїми думками з приводу прочитаних останнім часом книг. У кожного з них є своя улюблена книга. І кожен із них має у серці куточок для улюбленого книжкового героя, на якого намагається рівнятися у житті.




Немає коментарів:

Дописати коментар