середу, 16 квітня 2014 р.

Бізнес-школа «Мільйон – це просто!»

З жовтня 2013 року міська бібліотека для дітей є учасником обласного проекту «Бізнес-школа: «Мільйон – це просто!», що покликаний навчати підлітків основам фінансової та економічної грамотності.
Активними учасниками проекту є: учні Новокаховського техніко-економічного ліцею Конончук Макар, Цибань Анастасія, Шевчук Сергій; учень ЗОШ № 10 Тішаков Богдан, студентка 3-го курсу Новокаховського політехнічного коледжу Шармай Владислава.
10 квітня 2014 року юні «бізнесмени» прийняли участь у виїзному занятті, відвідавши Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки, що є співорганізатором проекту. Це стало можливим завдяки партнеру проекту – кредитній спілці «Народна довіра».
День у бібліотеці розпочався з екскурсії-занурення у бібліотеку під час якої учасники бізнес-школи у кожному відділі виконували цікаве пошукове завдання. Потім був тренінг:
«Бізнес-план від А до Я: школа юних підприємців», на початку якого відбулося знайомство команд-учасниць із міст Каховка, Нова Каховка, Гола Пристань, Скадовськ, селищ Каланчак і Чаплинка та посвята всіх у юні бізнесмени. Після урочистостей тривала робота вже над самою ідеєю: створення спортивного клубу (назва, слоган, вид заняття та маркетинговий план) і саме представлення ідеї.
Наступною стала екскурсійно-пізнавальна програма у сільськогосподарський кооператив «Молочний Дністер» села Станіслав Білозерського району. Діти ознайомились з історією успіху бізнес-проекту в галузі сільського господарства та харчового виробництва. Керівник кооперативу Дністровський Віктор Степанович ознайомив майбутніх бізнесменів з основними видами діяльності свого підприємства, його структурою, із об’ємом виготовлення та реалізації щоденної продукції.
За час виїзного заняття старшокласники збагатили свої знання з економіки та бізнесу, здружилися та корисно провели час.

Немає коментарів:

Дописати коментар