середу, 18 грудня 2013 р.

Уроки права – уроки життя!

 
Ось і надійшов грудень. Традиційно  в ці дні, за наказом Президента України проходить  Всеукраїнський тиждень права. Не залишається осторонь і бібліотеки Новокаховської ЦБС. Міська бібліотека для дітей 11 грудня провела два цікавих захода. Спочатку  учні 3-В класу школи гімназії №9 побували на морально-правовій грі: «Посієш звичку – пожнеш характер», маленькі гімназисти прийняли участь у конкурсі: «Погана звичка – добра звичка». Потім відгадали загадки і зібрали пазли, а також прийняли участь у літературному конкурсі, де навіть відповіли на таке важке питання: «Як називається книга, у якій записані священні тексти, визнані церквою як непорушний закон віри і життя?» Переможці отримали солодкі призи і 12 балів від учителя. Наступними гостями відділу для дошкільників і учнів 1-4 класів стали учні 3-Б класу. Вони відвідали правовий вернісаж: «На щасливе дитинство ми маємо право». Де разом з бібліотекарем  дізнались про історію створення Конвенції прав дитини, пограли в правові  ігри: «Передай посмішку по-колу». «З героями казок за статтям конвенції», «Скринька з секретом». А найголовніше діти зростили квітку добра і права. Яка виростає тільки від вірної відповіді.  Учні отримали багато різної, корисної і цікавої інформації, стали не тільки слухачами, а й активними учасниками заходу.
 
 
Дніпрянська бібліотека провела правовий діалог з учнями 4 класу про їх права та обов’язки. Спочатку діти узнали що таке конвенція прав дитини. Подивилися слайд-шоу «Про права дитини». А потім розповіли і про свої обов’язки. Бібліотекар запитувала про обов’язки учнів перед бібліотекою. В кінці діалогу всі з задоволенням пограли у правову гру «Які права були порушені у казці «Попелюшка», «Колобок», «Золотий ключик». Діти добре засвоїли свої права та обов’язки.
18 грудня для учнів 6 –А класу ЗОШ №8 було проведено правову годину «Я дитина,  я маю право». Бібліотекарі дитячого відділу міської бібліотеки №2 познайомили дітей з необхідністю прийняття «Конвенції прав дитини», з статтями про права та обов’язки дітей згідно цієї Конвенції. З метою закріплення знань про права дітей була проведена вікторина за малюнками, що відповідали статтям закону. Це дало дітям змогу краще закріпити свої знання статей Конвенції про права дитини. Увазі дітей також були представлені книги, що містять інформацію права та обов’язки громадян.

 
В центральній бібліотеці  10 грудня проведено інформаційно-правову годину «Молодь: уроки права, уроки життя». На захід була запрошена головний спеціаліст Новокаховського міського відділу юстиції  Соценко  Катерина Олександрівна. Були присутні: Новокаховський підрозділ кримінальної виконавчої інспекції з підопічними та  студенти першого курсу НКАТК. Соценко К.О. ознайомила з основами Декларації прав людини, Конвенції про захист прав людини та основні свободи, Міжнародним Пактом про громадські та політичні права, Міжнародним Пактом про соціальні, економічні та культурні права. Правову годину доповнив відеоролик «Історія Міжнародного права». В читальному залі була оформлена книжкова виставка «Право бути собою».

Немає коментарів:

Дописати коментар