середу, 4 грудня 2013 р.

Поспішайте творити добро

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями щорічно відзначають 3 грудня. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році.
В цей день традиційно говорять про необхідність інтеграції цієї частини суспільства у активне громадське життя, політичну та економічну діяльність, культурне середовище. Ось і  бібліотеки Новокаховської ЦБС не залишилися осторонь.  

Иногда люди слишком жестоки,
Равнодушные к бедам других,
Не приемлют чужие пороки,
Совершенно не видя своих.
Но давайте мы будем добрее,
Милосердие - вот наш девиз!
Доброты ничего нет добрее,
Без неё так безрадостна жизнь!
  Під девізом «Поспішайте день починати з добра» в читальному залі Центральної міської бібліотеки пройшов Міжнародний день інвалідів. Свято було організовано спільно з спортивно-реабілітаційним клубом для людей з порушеннями опорно-рухового апарату «Фенікс», обласним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Міським комітетом з фізичної культури та спорту та Центральною бібліотекою.

 

     Відвідали свято представники міської ради секретар міської ради Лук'яненко Олександр Володимирович і радник мера Кобцов Юрій Олександрович, який в своєму виступі  повідомив про рішення Новокаховської міської ради заснувати 3 спортивні стипендії  для членів збірної України. Вони подарували від міської влади клубу "Фенікс" для спортсменів зі стрільби з пневматичної зброї гвинтівку з побажаннями перемог. 



     Бібліотекарі підготували відеоряд для підняття гарного настрою, а  учні музичної школи Жаркова Марія та Кременсьа Софія подарували гостям музичне вітання. 

Про досягнення в "Інваспорті" в нашому місті розповіла спеціаліст обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Чоловская Оксана. Спільно з представниками міськвиконкому, меценатами-підприємцями нагородили спортсменів  за досягнення в змаганнях регіонального та всеукраїнського рівня дипломами та цінними подарунками.



 Не силою м'язів, і не спритністю тіла вершаться великі справи, а мудрістю, авторитетом, рішеннями, обмеження життєдіяльності не позбавляють цієї здатності, що й довели спортсмени з обмеженими можливостями кількістю привезених в місто перемог. 
Звичайно ж не обійшлося без солодких подарунків.  Для учасників свята, директором  ООО «Берислав-хлібозавод» Тимощук Ю., був організований  солодкий стіл.




 З  подарунками також прийшли и небайдужі підприємці міста: Повжик В. Л., Медведев А. П.,  Горбачев А. В.,  Костенко Д. А., Шкрябина Г.Н., Пономарчук Р. А 







 27 листопада міська бібліотека №2 приєдналася до символічного святкування цього дня разом з благодійною організацією «Відродження».

      Відбувся  актуальний діалог  «Плекаємо в серці добро і надію», читалися вірші відомих сучасних поетів, а волонтер Кириченко Дмитро прикрасив вечір авторськими піснями під гітару. Присутні приймали активну участь в діалозі та із задоволенням співали разом з волонтером.
     «Доброта – річ дивовижна. Вона зближує людей, як ніщо інше, вона та мова, на якому з вами всякий захоче розмовляти. Доброта позбавляє нас від самотності, душевних ран. Ми більше придбаємо, ніж віддамо, якщо будемо частіше згадувати про те, що людина стає людиною тільки завдяки іншій людині». (В. Розов)

Немає коментарів:

Дописати коментар