середу, 13 листопада 2013 р.

Мільйон - це просто

Міська бібліотека для дітей прийняла участь в Обласному проекті економічної та фінансової просвіти школярів «Бізнес-школа «Мільйон - це просто» онлайн» на 2013-2014 роки (ІІ етап). Організатори проекту: Департамент освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації;  Кредитна спілка «Народна довіра»;  Херсонська обласна бібліотека для дітей. Для участі у проекті запрошуються учні 10-х класів. Форма навчання: очно-заочна та дистанційна – через систему скайп-конференцій та вебінарів.

16 жовтня в приміщенні читальної зали  бібліотеки відбулась презентація проекту: «Фінансова грамотність – ключ до успіху». Презентацію провели спеціалісти з обласної бібліотеки для дітей та кредитної спілки «Народна довіра». Слухачами учасниками  були 26 десятикласників. Вони ознайомились з метою та завданнями  проекту, переглянули відеофільм. Пять учнів грали в гру. Завдання було таке: скласти рекламу на олівець так, щоб його купили. Переможцем став учень ліцею - Макар Конанчук. І на сам кінець, діти, які виявили бажання навчатись у бізнес-школі заповнили анкети учасника бізнес-школи «Мільйон – це просто!» Бажаючих – 23 учня. Тепер згідно графіка, двічі на місяць будуть відбуватися заняття.

7 листопада в бібліотеці відбувся вебінар: «Гроші ви звідки? Історію розкажуть самі гроші». На ньому діти отримали домашнє завдання, яке повинні виконати в електронному вигляді.
1. Описати історію виникнення українських грошей.
2. Вибрати один з видів електронних грошей і описати його переваги.
3. Перерахувати країни з Європейського союзу в яких введена в обіг єдина валюта Євро.
4. Перекажіть історію видатної людини, яка найбільше вас вразила.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар