середу, 3 квітня 2013 р.

УСІ ДОРОГИ ВЕДУТЬ ДО БІБЛІОТЕКИ


Браузери, сайти, скайп …Всі ці слова ріжуть вуха більшості з нас. А для користувачів 4-х бібліотек – переможниць ІІІ раунду конкурсу програми «Бібліоміст»: центральної та юнацької міських бібліотек, Корсунської та Тополівської сільських бібліотек – це типові вирази, які вони тепер використовують після навчання на ІТ-тренінгах в цих бібліотеках.
З січня по березень 2013 року в цих бібліотеках проводились безкоштовні групові заняття (тренінги) для початківців «Сервісні можливості Інтернету». Крок за кроком користувачі бібліотек середнього та похилого віку освоювали тонкощі роботи в Інтернеті, згідно розробленого центральною бібліотекою тематичного плану навчання. 84 читачів 4-х бібліотек пройшли інтенсивні тренінги з основ комп′ютерної грамотності та користування Інтернетом.
Тренінги з пошуку інформації в мережі Інтернет для користувачів бібліотек проводились в рамках бібліотечних проектів, розпочатих з 2013 року. Нові бібліотечні проекти: «Милосердя» (для інвалідів та людей похилого віку) в міській центральній бібліотеці, «Дарувати радість творчості» (для молодих поетів міста) в міській юнацькій бібліотеці, «Творці дивосвіту» (для майстрів декоративно-ужиткового мистецтва) в Корсунській сільській бібліотеці «Щоб не виросла дитинка серцем мов крижинка» (для дітей та вчителів) в Тополівській сільській бібліотеці, демонструють ініціативу і прагнення бібліотечних працівників до сучасних перетворень в бібліотеках.
За допомогою Інтернету в бібліотеках користувачі отримали можливість знайомитися та спілкуватися «скайпом» зі знайомими або новими людьми, стираючи кордони, що їх розділяють, шукати роботу, отримувати необхідну інформацію для навчання, та просто гарно проводити час. Протягом 3-х місяців 4437 користувачів 4-х бібліотек скористалися комп′ютерами в бібліотеках.
З квітня 2013 року в рамках своїх проектів бібліотечні працівники планують для своїх користувачів цикли он-лайн заходів з організації дозвілля, спілкування з медичними та соціальними працівниками, юристами, молодими літераторами з різних регіонів країни, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва тощо.
Головним для бібліотек є допомога своїм користувачам на шляху до їх особистого успіху.
В арсеналі 4-х бібліотек – 15 комп′ютерів, отриманих у результаті перемоги в конкурсы програми «Бібліоміст». Якщо бажаєте безкоштовно спілкуватися у мережі Інтернет – то вам до нас!





Немає коментарів:

Дописати коментар