понеділок, 11 вересня 2017 р.

Каліф Багдада над підземкою.

11 вересня до центральної міської бібліотеки завітала молодь нашого міста на літературну композицію «Коловорот життя О.Генрі», присвячену 155-річчю від народження О.Генрі (1862-1910), американського письменника.
Бібліотекарі розповіли присутнім історію життя Вільяма Сідні Портера – всесвітньо відомого майстра короткого оповідання, який увійшов в історію світової літератури під псевдонімом О.Генрі. Хоча за своє життя письменник не любив розповідати про себе. Колеги називали його «великим розрадником», а літературні критики – «каліфом Багдада над підземкою», «американським Мопассаном», «американським Кіплінгом».
Хіба знайдеться людина, яка не захоплювалась творами та не переглядала кінофільми зняті за мотивами творів майстра? Які сповнені іскрометним гумором, життєвим оптимізмом, щирою доброзичливістю, любов’ю до «маленького американця». Вирізняються цікавим сюжетом і неймовірно фантастичною розв’язкою.
А щоб краще пізнати О.Генрі, запропонували молоді перечитати новели «Фараон і церковний спів» (1904), «Дари волхвів» (1905), сатиричну притчу «Королі і капуста» (1904) та ін.



  

Немає коментарів:

Дописати коментар