четвер, 3 серпня 2017 р.

Книжковий дивосвіт Леоніда Марченка

Патріотичне виховання починається з любові до рідного краю. Коли людина знає історію свого краю, його особливості, людей які причетні до його розвитку та збагачують його духовно – вона буде завжди любити свою землю і свою рідну оселю.
Ці слова повністю характеризують нашого письменника-земляка – Леоніда Марченка. Не дивлячись на те, що його батьки були розкуркулені та вивезені на Північ, вони передали свою любов до України дітям та онукам.
Їх нащадок, зараз письменник, Леонід Марченко, повернувся на рідну батьківську землю – Херсонщину. І у своїх книгах, на прикладі своєї сімї, описує трагедію українського народу. Це книги: «Плугатарі етапом йдуть», «Північна яблуня з півдня». Не залишаються поза його увагою події Другої світової війни. Його книга про юних херсонських героїв – хлопців з Карантинного острова «Клятве остались верны» нікого не залишає байдужим – ні дітей, ні дорослих.
Пише Леонід Володимирович і про наше сьогодення, а особливо багато пише для дітей.
«Я в захопленні від цих неповторно прекрасних створінь. Чим більше відкриваю їх світ, тим більше дивуюся! Як тонко дітлахи відчувають життя навколо себе, які неповторні образи народжує їхня фантазія, як щиро і безпосередньо вони вступають в стосунки з природою», - каже про них Марченко.
Немало творів він написав для дітей. Це і «Приключения Крайта и Кэгги», «Чай с бегемотом», «Маринчин дивосвіт» та інші.
І діти з Основи поринули в цей чарівний світ дитячих пригод, завітавши до міської бібліотеки №3 на літературну мандрівку «Книжковий дивосвіт Леоніда Марченка».
А ще, діти зрозуміли, що чим більше вони будуть знати про свій край, тим більше будуть його любити.


Немає коментарів:

Дописати коментар