вівторок, 20 червня 2017 р.

Японія - країна чудес

Найвіддаленіший Далекий Схід…Тут встає сонце, і люди тут першими на Землі зустрічають світанок.   «Країною Східного Сонця» називають Японію, і навіть на державному прапорі цієї країни зображене сонце. Історія цих земель настільки древня, що губиться в сутінках тисячоліть.
Літній табір гімназії з задоволенням відправився у віртуальну  мандрівку Японією. Діти познайомились з давніми традиціями японців. 




Школярі з  захватом  демонстрували японські поклони-привітання, мистецтво володіння паличками для їжі і свою рівновагу. Японці люблять природу і вміють цінувати її красу. Для мешканців Країни східного Сонця спілкування з природою -невід’ємна частина культури, перемога над швидкістю сучасного життя. Разом з бібліотекарем читачі прослухали класичну японську музику, і почитали поезію зі збірки «Сто краєвидів малювали хмари». І звичайно, погралися в ігри японської дітвори. Діти на годину перетворились на маленьких японців.

У міській бібліотеці №3 діти з літнього шкільного табору при ЗОШ №6 в рамках року Японії здійснили бібліо-вояж «Що ми знаємо про Японію», підготовлений працівниками бібліотеки та міського будинку-музею ім. А. П. Бахути.
Дітям розповіли де розташована країна, яка її площа, населення, флора та фауна, чому Японію називають країною вранішнього сонця. Школярі дізналися про звичаї японців, як облаштовані їхні будинки, про національні символи країни, національний одяг тощо.
Особливий інтерес у дітей викликала чайна церемонія – вони задавали багато питань про неї. Ще присутні дізнались хто такі самураї, що таке японська боротьба – сумо, про аніме – японські мультфільми, про манге – японські комікси.
Зі стравами японської кухні - сушами та ролами, як з’ясувалося,  діти вже знайомі. Вони куштували їх у міських кафе.
А ще діти дізналися, що цікавою відмінністю цієї країни є відсутність рукостискання, що японці вітають один одного поклонами. І школярі із задоволенням віталися друг з другом, схиляючись у поклоні за японською традицією.
В кінці заходу була вікторина на уважність, щоб перевірити, що запам’яталося учасникам. Діти відповіли на усі питання.
Захід супроводжувався слайдами, а наостанок присутні переглянули документальний фільм про Японію.
Діти одержали багато цікавої інформації та позитивних емоцій від заходу.

В гостях гарно, а дома краще! Гарного відпочинку, діти!  

Немає коментарів:

Дописати коментар