пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Свої права ти добре знай

В останній місяць року в Україні традиційно проходять тижні права. Не залишається осторонь і міська бібліотека для дітей.
10 грудня до молодшого відділу завітали гімназисти - третьокласники. Діти прийняли участь у правовій грі:  «Свої права ти добре знай, їх шануй і поважай». Спочатку за допомогою електронної презентації школярі згадали про свої права і обов’язки. Потім на прикладі казкових героїв юні читачі розібрали ситуації з порушенням прав дитини.
Бібліотекар за допомогою слайд-презентації «Обрій, де закінчується дитинство» розповіла маленьким громадянам, що не всі діти в світі живуть за Конвенцією ООН. Є на планеті і голодні і хворі діти, і діти які тяжко працюють. Третьокласники, особливо дівчатка, поспівчували таким дітям і навіть запитували,чим можна допомогти маленьким знедоленим.
А які ж права без дружби? Всі разом ми склали книжку-пазл «Весела пісочниця» і розправили пелюстки права і дружби на нашій правовій квіточці. Діти дали слово, що наша квіточка не буде в’янути від поганих справ, а буде розквітати від гарних.
 


 
09 грудня  на  літературній плутанині «Вивчаємо права дитини  разом з казковими героями» побували гімназисти 3-В класу. Розплутуючи казкову плутанину, діти згадали свої права і познайомились зі  своїми обов’язками. Права сучасні діти знають дуже добре, а ось обов’язки…Тут називали тільки один  – вчитись. Від бібліотекаря діти з подивом дізналися, що прибирати свою кімнату це також обов’язок.
Дуже цікавим виявився конкурс: «Знайди порушника права.»
На прикладі літературних героїв: Буратіно, Цибуліно, Царівни-жаби, Гаррі Поттера, сестрички Альонушки та братика Іванушки, Івасика-Телесика  діти зрозуміли, яким буває право і  як його можуть порушити.
 

03  грудня гостями відділу для дошкільників і учнів 1-4класів стали учні гімназії. Четверокласники приймали участь  у грі-мандрівці: «Зростаю громадянином» а допомогою бібліотекаря згадали,  що таке «Конституція», «Конвенція ООН про права дитини», розібрали казкові ситуації і поспілкувались у формі диспуту. За допомогою комп’ютерної презентації діти згадали не тільки свої права, а й обов’язки.


 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар