середу, 4 червня 2014 р.

Літо в бібліотеці

Канікули, канікули весела пора,
 Їм так радіє уся дітвора,
Літо настало – тепло принесло,
Холоду на дворі, як і не було.

Галас на річці, галас у дворі,
Дітвора радіє чудовій цій порі,
Як же не радіти, як не веселитись,
Невже можна літом хоч хвильку журитись.
                                      А.Грицаюк

Ось і промайнув навчальний рік. Маленькі першокласники вивчили весь буквар і навчились гарно читати. А щоб влітку діти не сумували,  бібліотекарі молодшого відділу  міської бібліотеки для дітей склали рекомендаційні списки літератури: «Що читати влітку?». Але не всі знають шлях до дитячої бібліотеки. І вже за традицією у кінці травня первачки другої школи приходять на веселі екскурсії до молодшого відділу. Вихованці Філь Н.А (1-Б), Новохацької Т.В. (1-А) та Чернишової А.В. (1-В) з задоволенням відвідали бібліотеку. Побували і на абонементі, і в читальному залі. Послухали цікаву розповідь про книгу, долучились  до  буккросінгу, помандрували по казкам, прийняли участь у мульті- вікторині і отримали гарний настрій. Діти пообіцяли, що прочитають всі книжки, щоб у вересні прийняти участь у конкурсі «Лідер читання «Літо - 2014»
Вже з перших днів червня дітвора взялася: хто відпочивати, хто «гризти» екзаменаційні білети, а хто – зі списками літератури до бібліотеки, бо можна й не встигнути потрібну книжку взяти. До цього відповідального моменту ґрунтовно підготувались працівники абонементу для 5-9 класів міської бібліотеки для дітей. Але, крім художньої літератури, в читальному залі дітям пропонується пройти перевірку на отримані у школі знання, а деяким учням – освіжити в памяті те, що забулося. Яким чином?        
Втілюючи на практиці ідею, придбану на міжрегіональному ярмарку бібліотечних інновацій у 2013 р. «Сходинками дедукції. Загадковий літ-колаж» бібліотекарі читального залу підготували он-лайн-загадки за творами, які вивчаються у школі. Таким чином, відвідувачі бібліотеки мають змогу не просто книжку взяти на абонементі, а ще й, проявивши ерудицію, спробувати згадати все прочитане. Читачам запропонована ідея сподобалась, вони навіть змагаються один з одним, хто швидше знайде відповідь.
Бібліотекарі запропонували дітям самим спробувати створити свої загадки, бо ж вони вправно вміють орієнтуватися у компютерних нетрях. Сподіваємось на протязі літа доповнювати наш літ-колаж, даючи змогу читачам крокувати та долати сходинки дедукції.

Немає коментарів:

Дописати коментар