середу, 6 березня 2013 р.

З любов’ю до рідного міста


На минулому тижні міська бібліотека №4 м. Таврійськ провела День краєзнавчої книги «З любов’ю до рідного міста» присвячений дню народженню м. Нова Каховка та м. Таврійськ. Учні 8-Б класу ЗОШ №5 зустрілися з письменником-краєзнавцем Неділько А.Г., членом Національної спілки краєзнавців України та Медведєвою О.Г., представницею Всеукраїнського об’єднання жінок «За майбутнє дітей України». Неділько розповів дітям про свої книги «Важка Оскомовська дорога» та «Основські хронічки» , в яких він описує Таврійські землі з початку їх заселення до наших днів, про труднощі їх освоєння, про відомих людей Нової Каховки. Про народження м. Таврійськ, його тридцятирічний шлях розвитку розповіла його жителька і очевидець усіх подій, що у ньому відбувалися – Медведєва О.Г. Діти не тільки уважно слухали, а й задавали безліч питань. А потім самі відповідали на питання вікторини «Чи знаєте ви своє рідне місто Таврійськ?», яку підготували бібліотекарі. А потім мали змогу познайомитися з новими книгами про Херсонщину та погортати їх.  

В міській бібліотеці  №2 для студентів професійно технічного коледжу пройшла презентація книги Тетяни Пустової «Дніпровські зорі». Бібліотекарі познайомили присутніх з творчістю Тетяни Володимирівни. Молодь  слухала вірші присвячені Новій Каховці у авторському виконанні  та задавали  поетесі питання. А книжкова виставка «Нова Каховка – місто талантів», познайомила з талановитими представниками нашого міста, де книги Тетяни Пустової займають почесне місце.

У міській бібліотеці для дітей учні ІІ-А класу гімназії стали учасниками літературно-віртуальної екскурсії «Слово про рідне місто». Бібліотекарі читального залу підготували книжкову виставку «Моя Каховка Нова» і електронну презентацію, що супроводжувала розповідь про минуле та сьогодення нашого міста. Учні з цікавістю дивились і слухали про початок історії Нової Каховки, про знайомі з дитинства вулиці М.Букіна, Першотравневу та Дніпровський проспект, про Олександра Довженка, про подвиг першобудівників, про наш стадіон та його головні ворота, про багатолітні платани та про інші місця, які мають свою історію, не зважаючи на ще юний вік міста. Завершуючи екскурсію, бібліотекарі закликали юних жителів Нової Каховки берегти надбання батьків, красу і неповторність нашого «единства непохожих».

У молодшому відділі були підведені підсумки фото-вікторини: «Чи знаєш ти своє місто?», яка була приурочена до дня народження Нової Каховки. У вікторині прийняло участь 33 учні з усіх шкіл міста. Найактивнішими виявились учні НВК №2, та школи-гімназії № 9. Диплом переможця та солодкі призи отримала учениця НВК№2 4-А Стьобіна Влада. Грамотою була відзначена родина Дубицьких за активну участь у конкурсі. Кароліна Дубицька - найменша учасниця фото-вікторини. Всі учасники отримали подяки та солодкі призи. Закінчилось свято краєзнавчою вікториною. Наші діти з гордістю кажуть: «Ми – новокаховчани!»

Немає коментарів:

Дописати коментар