четвер, 24 січня 2013 р.

Єдність українських земель


    22 січня в центральній бібліотеці до Дня Соборності України для студентів першого курсу АТК провели урок державності «Шлях до соборної України.» Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
     Бібліотекарі згадали тяжкий шлях України до соборності – від козацтва до сьогодення. Розповіли, як століттями розірваний український народ визволився з неволі – Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна – з Австро-Угорської імперій – і возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. Також познайомили з іменами видатних політичних діячів того часу - В. Винниченком, М. Грушевським, П. Скоропадським, С. Петлюрою та іншими.
     Пам’ятаймо історію своєї Батьківщини. Бо той хто не знає свого минулого, той ніколи не матиме майбутнього.
   
    23 січня 2013 року до дня Соборності України міська бібліотека для дітей провела слайд-подорож по старовинним містам України. Захід проходив у читальному залі для учнів 5-9 класів, учасниками стали учні ІV-Б(8) класу гімназії.
    Відкрила мандрівку столиця України – місто Київ. Діти «зазирнули» в історію міста, побували у «будинку з химерами» та «шоколадному будиночку», милувалися собором Софії – Премудрості Божої та «відвідали» прохолодні печери Києво-Печерської Лаври. Після Києва, подорожників зустрічало місто-музей Львів, в якому діти «прогулялися» бруківками львівських вулиць та захоплювались золотим мереживом Собору Святого Юра. Останньою, найпрекраснішою зупинкою, стало місто Умань і його знаменита Софіївка.            
    Завершуючи подорож, бібліотекар звернула увагу дітей на книги, які розкривають таємниці українських міст, а також історичних та культурних памяток України.

   

      

Немає коментарів:

Дописати коментар