неділю, 13 лютого 2022 р.

Літературна вечірка «Побачення у бібліотеці»

     В рамках акції «Побачення у бібліотеці», присвяченої до Міжнародного Дня дарування книг та до Дня святого Валентина, яку організувала Новолагерська сільська бібліотека, 10 лютого на літературну вечірку, до Новолагерської книгозбірні завітали діти – дарувальники книжок, щоб з любов’ю розповісти про свій книжковий дарунок.

     Розпочався захід з історії свята дарування книг. Бібліотекарка Балюк Лідія Юріївна  розповіла гостям про американського хлопчика – сина блогерки Еммі Бродмур, який якось запитав у матері, чому немає такого особливого дня на рік, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум, саме тому, вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого традиція почала стрімко розвиватися, а цю  ініціативу підхопили активісти по всьому світові. Дуже швидко, питання маленької дитини та активна позиція Еммі Бродмур були підхоплені мільйонами людей, що й сприяло становленню цього свята як Міжнародного Дня книгодарування.

     Упродовж години між дітьми вирувало живе спілкування, усмішки, піднесений настрій. Вони розповідали про свої подаровані книжки, ділилися враженнями від прочитаних колись книжок про кохання, розповідали історії про Святого Валентина, декламували вірші.

     В кінці заходу бібліотекарка запропонувала познайомитися з книжковою виставкою «На крилах любові», де живуть закохані на сторінках книжок і наголосила, що такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці ніде немає! Діти із задоволенням переглядали літературу з книжкових полиць і, щоб залишити в пам'яті цей чудовий день організували фотосесію з подарованими ними книгами.

     Для дітей,  звичайний зимовий день, перетворився на яскраві емоції, радість в очах та широку посмішку, бо  даруючи книги, вони відчули себе добрими чарівниками, які зцілюють серця книжками, бо книжки - то любов!

Немає коментарів:

Дописати коментар