понеділок, 20 вересня 2021 р.

Вечір-портрет «Пролетіли роки журавлями»… (до 85 річниці з дня народження В.М.Нижеголенко)

 

                                                                Лишилась низка прожитих років,

                                                                            Ніяк не можна мені назад.

                                                                    Вже й мої скроні геть побіліли

                                                                              Та ще палає мій зорепад.

             В.М.Нижеголенко

 

16 та 17 вересня у Дніпрянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів у 7 - А та 7 - Б класах бібліотекар школи  - Горева Д.В. та селищної бібліотеки Кузнєцова О.Г. провели літературний вечір-портрет, присвячений Валентині Нижеголенко.



5 вересня 2021 року виповнилося 85 років з дня народження поетеси, письменниці, лауреата літературної премії ім.. М.Куліша Валентині Нижеголенко.

На заході діти познайомилися з біографією письменниці, із задоволенням читали її вірші та показали сценку по віршу «Закоханий Вова». 

Фотопрезентація дала змогу побачити літературну діячку на різних заходах: презентаціях її книжок, літературних вечорах, загальносільських та шкільних заходах.

Унікальність  творчості В,Нижеголенко полягає в тому, що все своє життя вона працювала бібліотекарем з дітьми й дорослими, повністю присвятивши себе улюбленій  літературній справі, вийшовши на заслужений відпочинок.



Талант письменниці дав змогу з’явитися на світ 51 книжці, твори яких і малеча, і дорослі читають по сьогоднішній день залюбки. Наприкінці вечора діти із задоволенням відповідали на запитання вікторини по життю і творчості письменниці і усвідомили, що талант, якщо він є - паростком проб’є життєвий шлях.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар