четвер, 6 травня 2021 р.

Пам'ятаємо. Славимо. Вшановуємо.

  На уроці пам’яті «Маленькі солдати Великої війни», підготовленому бібліотекарями міської бібліотеки для дітей та юнацтва, згадали маленьких солдатів Другої Світової, які подарували нам право на життя. Бібліотекар Ярцева О.Л., розповіла учням 4 – А класу Новокаховської  гімназії про героїв Києва Казіка Гапоненко та Костю Кравчука, про юних партизан Крима Володю Дубініна і Віктора Коробкова. Побували ми і в Одесі на вулиці Яші Гордієнка.




За допомогою електроної презентації діти познайомились з світлинами часів Другої Світової. Вчитель Чебукіна Ю.С. згадала розповіді своєї бабусі-партизанки і передала всім її заповіт  - жити в мирі  та злагоді.

Бібліотекарі міської бібліотеки №2 до Міжнародних днів пам’яті та скорботи за загиблими під час Другої Світової війни,76-ї річниці Перемоги над фашизмом (08-09.05) підготували книжкову виставку «Стала пам'ять людська обеліском».




        Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо. Біблотекарі міської бібліотеки №2 пропонують для перегляду онлайн-огляд «Шлях у минуле…»


Тож пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга Світова війна. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої Перемоги сьогодні.

У Веселівській бібліотеці до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. проведено урок пам’яті «Війни гіркі сльози». Бібліотекар ознайомила дітей  з подіями війни 1939 – 1945 рр., а також провела огляд-презентацію книжкової виставки, де зібрані документи та матеріали присвячені трагічним подіям Другої світової війни.





Немає коментарів:

Дописати коментар