середу, 12 вересня 2018 р.

Відео-кафе «Чарівна мандрівка в безмежні простори фантазії»

Після літньої перерви в читальній залі центральної бібліотеки знову зібрався літературно-музичний клуб «У колі друзів». Довгоочікувана, як членами клубу так і бібліотекарями, зустріч була присвячена Дню українського кіно.

Історія кінематографії суперечлива, стрімка та насичена і українці мають до неї безпосереднє відношення. Згадавши основні етапи становлення українського кіно та знакові для нього постаті, бібліотекарі акцентували увагу на тому, що більшість перших кінострічок були зняті за творами українських письменників, зокрема Тараса Шевченка, Івана Котляревського, Михайла Старицького. 


Більш детально зупинились на новій хвилі українського кіно, яка розпочалась із прийняттям у 2016 році закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», продемонструвавши трейлери деяких українських фільмів, які вийшли на екрани у 2017-2018 роках та вийдуть у прокат до кінця 2018 року.


Пізніше, спілкуючись за чашкою запашного чаю, учасники клубу Леся Левчук та Світлана Григоренко поділились з присутніми своїм досвідом участі у зйомках художніх фільмів, а Оксана Ткачук розповіла про екскурсію на Одеську кіностудію.
Залишаючи бібліотеку, члени клубу щиро дякували бібліотекарям за душевну та інформативну зустріч.











Немає коментарів:

Дописати коментар