понеділок, 21 травня 2018 р.

Літературний гід «Письменники Херсонщини».

За визначенням Енциклопедії сучасної України літературне краєзнавство – один із видів краєзнавства і галузь літературознавства, що займається вивченням літературного процесу у певному регіоні, місцевості (краї, області, районі, місті, селі). Предмет до­слідження літературного краєзнавства – діяльність місцевих пись­менників, літературних об’єднань, гуртків… А отже хто як не бібліотечні працівники знають цей процес і можуть поділитись своїми знаннями з користувачами. Тому, коли бібліотекар НВК №2 Вікторія Подоляк запропонувала ознайомити учнів 6-х класів з письменниками Херсонщини, бібліотекарі читального залу центральної міської бібліотеки з радістю погодились.

За допомогою літературного гіда дітлахи знайомились із письменниками які живуть і працюють зараз, тож вони мають змогу побачити і почути їх на різноманітних заходах - фестивалях, конкурсах, зустрічах. Звичайно ж, окрім розповіді про письменників звучали їх твори, бо зрозуміти митця можна тільки прочитавши його. Учні із насолодою слухали мелодійні вірші Анатолія Кичинського, Василя Загороднюка, Валерія Кулика, Таїсії Щерби, Анатолія Марущака. Сучасний літературний процес у Новій Каховці представляли Лауреати літературного конкурсу ім. А.П. Бахути – Олександр Гунько, Анатолій Португальський, Альберт Боровик, Світлана Трохимчук, Людмила Марченко та Дмитро Кириченко.
Поділитись часткою своєї душі запросили молоду новокаховську поетесу – Марію Єщенко. Діти з цікавістю дізнавались про її перші перемоги в літературній діяльності та послухали вірші, написані нею в різні роки.






Немає коментарів:

Дописати коментар