четвер, 15 січня 2015 р.

Поетичними стежинами Херсонщини



Таврійський край багатий на мистецькі таланти. З поміж людей, що є окрасою землі Херсонської – Микола Іванович Братан.
До 80-річчя від дня народження нашого славного земляка – поета і прозаїка, перекладача, 14 січня у читальній залі центральної  бібліотеки відбулося засідання літературно-музичного клубу «У колі друзів» під назвою «Поетичними стежками Херсонщини».
Бібліотекарі запропонували  гостям пройтись по цим стежкам та  познайомитись з життєвим шляхом поета, його творчим доробком.
Особливу увагу гостей привернула палка любов Миколи Братана до степового безмежжя Таврії та людей рідного краю, яку часто він висвітлює у своїх  творах.
Члени клубу  переглянули  презентацію книги «У дорозі до вас»  та буктрейлер «Не цілована і юна», створений колегами з Каховської бібліотеки імені М. Братана, читали вірші поета.
Поет, Альберт Боровик, поділився спогадами про творчі зустрічі з Миколою Братаном, пригадував, що той був веселої вдачі.
Бібліотекарі і члени клубу читали в ролях уривки з комедії «А зорі падають в моря» і реготали від прочитаного, обговорювали головних героїв.
Кожне  слово Миколи Братана в романі або в драматичній повісті, комедії чи пісні є добрим дороговказом до вічних духовних цінностей.



Немає коментарів:

Дописати коментар