середу, 11 червня 2014 р.

Патріотичні вірші


6 червня до Новокаховської бібліотеки №2 завітали гості: місцевий поет, член Національної спілки письменників України, Олександр Петрович Гунько та гість із Києва Володимир Федорович Шовкошитний – український поет, прозаїк, публіцист, видавець, перший заступник Голови Національної спілки письменників України (НСПУ). А ще громадський та політичний діяч, доктор філософії в галузі політології, народний депутат України І скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль», один із засновників Української екологічної асоціації «Зелений світ».

Олександр Гунько презентував присутнім на заході бібліотекарям, вчителям та читачам-шанувальникам літератури свою останню книгу «Брами Всесвіту», а потім надав слово київському гостю.


Володимир Федорович коротко розповів про свою літературну творчість, презентував свою нову книжку «Білий кречет» та книжки молодих українських письменників, виданих в його видавництві.

Щире захоплення викликали патріотичні вірші Шовкошитного В.Ф., які він люб’язно продекламував присутнім на зустрічі. Цікавими були також його розповіді про події на майдані, де він брав активну участь; про його поїздку на буремний Схід та волонтерську допомогу солдатам української армії (одягом, бронежилетами, книжковими бібліотечками тощо) від письменників та бізнесменів Києва. Дуже змістовними та компетентними були відповіді Шовкошитного на питання вчителів та читачів щодо майбутнього України разом з Європою.

Вкінці заходу Шовкошитний подарував бібліотекам міста декілька книжок свого видавництва, а потім дарував автографи присутнім…

Немає коментарів:

Дописати коментар