середу, 9 жовтня 2013 р.

Добре для довкілля - корисно для здоров`я

 В рамках «Тижня екологічного споживача - 2013» восьмого жовтня на базі Центральної бібліотеки пройшов семінар «Екологічно відповідальне харчування», організований новокаховською екологічною громадською організацією «Мама-86». Екологічно відповідальне харчування – це така поведінка, коли ви – купуючи та споживаючи харчі – думаєте не тільки про те, що вам поїсти, а й про те, чи не об’їдаєте ви при цьому майбутні покоління. Навіть більше: чи не «з’їдаєте» ви за обідом саму матінку-природу? 
Інформацією ділилися: завідуюча дитячим відділенням міської лікарні Неля Остапенко   про вплив споживчих товарів на дитячу захворюваність, головний державний  санітарний лікар – Валерій Живець  -  про  вплив споживчих товарів на здоров’я  людини та профілактичні заходи щодо захворюваності населення міста, начальник екологічної інспекції – Олександр Лимарь  - в цифрах і фактах ознайомив з впливом споживчих товарів на навколишнє середовище,  начальник ветеринарної медицини – Світлана Собко  - про методи профілактичних заходів недопущення споживання населенням неякісної продукції харчування. Серед присутніх були   вчителі біології та екології учбових закладів міста, бібліотекарі та представники засобів масової інформації.
Голова новокаховської громадської організації «Мама-86» Таїсія Козак рекомендувала які  основні кроки потрібно всім зробити на зустріч сталому споживанню, тобто екологічно дружньому споживанню, безпечному для навколишнього середовища та здоров’я людини. Вона подарувала бібліотекам книги, плакати та буклети підготовлені за проектом «Зелена зміна»  до «Тижня екологічного споживача-2013».


Немає коментарів:

Дописати коментар