понеділок, 16 вересня 2013 р.

Дитячі історії про найголовніше

         Як швидко сплинуло літо! Здається, тільки вчора раділа дітвора канікулам, а сьогодні вже кличе до себе шкільний дзвіночок.
Для читачів міської бібліотеки для дітей це літо було особливим. З 1 червня по всій Україні стартував конкурс літературної творчості «Дитячі історії про найголовніше», організований Міністерством культури України. У кожної дитини те «найголовніше» – своє. А як про нього розповісти всім? Та не просто розповісти, а ще й створити книжку-саморобку, щоб яскравою була і змістовною, щоб око вабила й увагу захопила.
Серед маленьких читачів молодшого відділу спробувати себе у ролі письменниці взялася учениця 4-А класу Новокаховської гімназії Літвінова Вероніка. Стверджуючи, що її родина – це найдорожчий скарб її життя, Вероніка цікаво, з великою любов’ю та ніжністю розповідає про своїх тата з мамою, про молодшу сестричку, вміло ілюструючи світлинами різні моменти сімейного щастя. Щира розповідь маленької письменниці створила портрет сучасної щасливої української родини.
А серед учнів-читачів старшого відділу зробити свої канікули розважально-корисними вирішила спробувати семикласниця гімназії Чавдар Ліза. Ліза дуже любить свою родину, має турботливих бабусю з дідусем та стареньку і мудру прабабусю, яку дуже шанує. Саме про прабабусю і вирішила дівчинка розповісти всій Україні: про тяжке воєнне дитинство, непросту юність, нелегке життя та доглянуту, шановану та турботливу старість. Така дитяча історія про своє «найголовніше» має бути вміщена в щось по-особливому тепле і домашнє. Саме такий вигляд і має Лізина книжка-саморобка, яка й названа так само тепло: «Моя люба прабабусенька».
Обидві історії міська бібліотека для дітей відправила до Херсону, де 3 вересня в обласній дитячій бібліотеці відбулися підсумки І обласного туру конкурсу, де книга Вероніки Літвінової «Родинні історії» зайняла 3-е місце і прийматиме участь у другому етапі, що проходитиме 19 грудня у Києві під час фестивалю дитячої творчості «Святий Миколай вітає таланти», Книга Чавдар Лізи «Моя улюблена прабабусенька» прийматиме участь у літературному конкурсі ім. О.Голобородько, що пройду у Херсоні Ми з великим хвилюванням чекаємо на результати і бажаємо нашим «письменницям» успіхів!
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар