понеділок, 22 серпня 2011 р.

У книг немає канікул

    Під час літніх канікул читачі міської бібліотеки для дітей мали можливість читати художню та пізнавальну літературу різної тематики, а також книжки за рекомендаційним бібліографічним списком "Що читати влітку?". Орієтиром у читанні були книжкові виставки "У книг немає канікул".
    В червні в школах діяли дитячі оздоровчі табори, під час яких вчителі школи-гімназії № 9 та НВК № 4 організовано приводили дітей в бібліотеку. Так, з 1 червня по 16 червня для дітей дитячих оздоровчих таборів було проведено 7 різноманітних масових заходів: гра-вікторина "Про безпеку пам'ятай"; подорож по журналу "Стежка". - 2010. - № 17-18 "Червона книга України"; пізнавальна година "Як вітаються різні народи"; літературне казіно "Для чого нам гроші?"; гра-конкурс "Чудеса живого світу"; конкурс казок "Казкові чемпіони", на яких були присутні 283 учня.
    1 червня для учнів 1-го загону ШГ № 9 проведено гру-вікторину "Про безпеку пам'ятай" з елементами театралізації. За допомогою літературних героїв, діти повторили та вивчили правила безпечної поведінки вдома та на вулиці. Подивилися казку "Вовк та 7 козенят"; разом з Бабусею-Ягусею вивчили правила гігієни; розгадали загадки про вітаміни від Ведмедика, а ще дізалися чому не можна жартувати з вогнем.
    6 червня для учнів 2-го загону ШГ № 9 відбувся конкурс казок "Казкові чемпіони". "Казкові чемпіони" того дня пішли з бібліотеки з медалями, а заробити їх дітям допомогли конкурси та вікторини "З якої казки малюнок?", "Чарівний мішечок", "Золотий ключик" та інші.
    8 червня для учнів 1-го, 2-го та 3-го загонів ШГ № 9 пройшла пізнавальна година "Як вітаються різні народи". Діти дізналися як вітаються різні народи, вивчили мову жестів та прийняли участь у літературній вікторині "Як вітаються казкові герої?"
    Цього літа кількість відвідувачів бібліотеки збільшилася завдяки безкоштовному доступу до мережі Інтернет. Послугами бібліотеки користувалися не тільки діти Нової Каховки, а й  інших міст України та близького зарубіжжя, які приїздили в гості до дідусів та бабусь. Ось інтерв'ю з одним із користувачів: "Мене звати Майя. Мені 11 років. Я приїхала з Києва до бабусі та дідуся на канікули. Біля їхнього будинку знаходиться бібліотека, в якій є дуже багато цікавих книг. Книги допомогли мені виправити вимову з української мови. А ще в бібліотеці є комп'ютери, доступ до мережі Інтернет. Вони мені також дуже допомогли, а саме: я забула в Києві список книг, які потрібно прочитати влітку, а в бібліотеці я зайшла в Інтернет, набрала в "Google" "Списки на літо" і взяла в бібліотеці для читання потрібні мені книжки."
     Користувачів Інтернет за час літніх канікул було понад 600 чоловік. Звичайно, Інтернет - це не тільки відповіді на різні запитання, спілкування, а й велике доповнення до бібліотечного фонду. В новому навчальному році Інтернет допоможе дітям більш грунтовно засвоїти предмети шкільної програми, брати участь в олімпіадах та конкурсах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар